GTranslate

Czech English French German Italian Russian Spanish

Nove članske Iskaznice

 

 

 

Zupanijski savezi SRD

Ovlastenici ribolovnog prava
Sportsko ribolovne udruge

Zagreb, 12.01.2022.Predmet: Clanska iskaznica HSRS _J

Postovani,

Hrvatski sportsko ribolovni savez donio je odluku o izmjeni clanske iskaznice Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza . Od 2022. godine izdavat ce se plastificirana clanska iskaznica koja ce uz osobne podatke sadrfavati i QR code, na kojem ce se svi podaci o clanstvu u odredenoj udruzi biti vidljivi prilikom ocitanja. Zakonom o slatkovodnom ribarstvu propisana je obveza clanstva u HSRS-u prilikom kupnje godisnje dozvole za sportski ribolov, te se radi tocne evidencije clanstva sustav kompletno digitalizira.

Svakom ribicu ce se izdati samo jedna clanska iskaznica HSRS-a bez obzira na clanstvo u vise udruga, te ribic samo jednom placa izdavanje iskaznice (plastificirana kartica) koja vrijedi dozivotno.

Skeniranjem QR koda kroz centralnu bazu ovlastenici, ribocuvari, udruge moCi ce vidjeti gdje je ribolovac clan i gdje je podmirio obveze clanstva u udruzi tj. ovlasteniku ribolovnog prava za tekucu godinu. U QR kodu biti ce mogucnost iscitavanja i drugih podataka kao naprimjer zastitne mjere i lovostaji, te zakonske regulative bitne za svakog sportskog ribolovca i ostalo.

Kadetske kategorije nemaju obvezu nove clanske iskaznice, no ako imaju polozen ribicki ispit i zele mogu uzeti trajnu clansku iskaznicu.

Obveza ove clanske iskaznice krece sa juniorskim kategorijama i obvezom polaganja ribickog ispita.

Ribici koji ne žele novu clansku iskaznicu istu ne moraju imati u ovoj godini. Bez nove clanske iskaznice od 01.01.2023. ribic nece moci kupiti dozvolu za sportski ribolov koja je vezana uz clanstvo u udruzi, a u ovoj godini je omoguceno da se izvrsi zamjena kako bi sto jednostavnije odradilo prijelazno razdoblje.

Odluka HSRS-a je da ribic placa cijenu trajne clanske iskaznice. Cijena izrade iskaznice je 35,00 kn koju placa ribic, i svi drugi dodani iznosi vezani za ovu iskaznicu nisu vazeci i nisu obvezujuci.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju,

Hrvatski sportsko ribolovni savez

Trg Kresimira Cosiea 11, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Tel: 01/ 309 1 1 37


 

 

Traži

Brojač posjeta

129471
DanasDanas8
JučerJučer25
Ovaj tjedanOvaj tjedan57
Ovaj mjesecOvaj mjesec177
Sve ukupnoSve ukupno129471